Присъединяването към ЕС ще бъде най-голямата победа за украинците, заяви днес

...
Присъединяването към ЕС ще бъде най-голямата победа за украинците, заяви днес
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Присъединяването към ЕС ще е най-голямата победа за украинците

Присъединяването към Европейски Съюз ще бъде най-голямата победа за украинците, съобщи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в изявление пред Европейския парламент в Страсбург. Тя приказва в навечерието на съвещанието на Европейския съвет в Брюксел на следващия ден и в петък, когато ще бъде разисквано и разширението на Европейски Съюз.

Фон дер Лайен назова времето от началото на съветското навлизане в Украйна  " две мъчителни години ". Помним цялата болежка, която (руският президент Владимир) Путин аргументи на почтените украинци, както и на европейците с енергийното изнудване. В тези мрачни дни имаше и светлина в смелостта на украинската опозиция, в насладата на освободените от съветската окупация, в съпричастието на целия европейски континент с украинското общество. Европа остана единна, Украйна устоя и поради това, че европейците отвориха сърцата си и домовете си, поради европейската финансова и военна помощ, уточни тя.

Десетки хиляди съветски бойци губят живота си или биват ранявани всяка седмица. Украйна пое по пътя на присъединението към Европейски Съюз. Путин освен не реализира стратегическите си цели, само че понася големи загуби. Неговата загуба не значи безусловно победа за Украйна, заключи Фон дер Лайен.

По нейните думи Киев поставя големи старания за осъществяването на условията за започване на преговори за присъединение към Европейски Съюз. Страната регистрира явен прогрес по поставените цели, означи ръководителят на Европейска комисия. Фон дер Лайен прикани за обезпечаване на непрекъсната финансова помощ от Европейски Съюз за Киев. Трябва да дадем на Украйна това, от което има потребност, с цел да бъде мощна през днешния ден и още по-силна на следващия ден при договарянията за дългогодишен и обективен мир, настоя председателката на Еврокомисията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР